Kulture

Restaurohet Pazari i Gjirokastrës, Shqipërisë i kthehet perla arkitekturore

“Me restaurimin e fasadave dhe çative të Pazarit të Gjirokastrës, qytetit i është rikthyer e rifreskuar zona historike, ndërsa Shqipërisë një perlë arkitekturore”, shkruan bashkia Gjirokastër.

Bashkia shton se “me përkushtim dhe pasion, gur për gur dhe ia dolëm. Tregtarët, pronarët e restoranteve apo të hoteleve, të gjithë banorët e qytetit duhet të ndihen edhe më krenarë për vlerat dhe bukurinë që përçon tani pazari i tyre”, shkruan bashkia.

Ky projekt u financua nga “The_AADF” me mbështetjen e partnerëve si, bashkia Gjirokastër dhe Ministria e Kulturës.

“Ndërkohë AADF vijon me fazën e restaurimit të kalldrëmit, për ta perfeksionuar Pazarin në detaje”, njofton bashkia Gjirokastër.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button