fbpx
Kuriozitete

A ishte mbretëresha Nefertiti aliene?!

Neferneferuaten Nefertiti ishte një mbretëreshë egjiptiane dhe bashkëshortja e mbretit Akhenaten, një faraon egjiptian.

Nefertiti dhe burri i saj u njohën për një revolucion fetar, në të cilin ata adhuronin vetëm një zot, Atenë, ose diellin.

Me burrin e saj, ajo mbretëroi në atë që ishte ndoshta periudha më e pasur e historisë së lashtë egjiptiane.

Disa studiues besojnë se Nefertiti e vendosi emrin shkurtimisht si Neferneferuaten pas vdekjes së burrit të saj dhe para pranimit të Tutankhamonit, megjithëse ky identifikim është çështje e një debati të vazhdueshëm.

Nefertiti kishte shumë tituj, duke përfshirë Princesha Trashëgimtare e Madhe, Zonja e Dy Tokave, Gruaja kryesore e mbretit, Gruaja e Mbretit të Madh, Mjeshtre e Egjiptit të Epërm dhe të Ulët etj.

Ajo u bë e famshme me bustin e saj, i cili tani ndodhet në Muzeun Neues të Berlinit.

Busti është një nga veprat më të kopjuara të Egjiptit të lashtë. Ajo i atribuohet skulptorit Thutmose.

Nga mbishkrimet e shumta të gjetura dukej se kishte vizatime të cilat flasin për udhëtime të herë pas herëshme që ata kanë bërë drejt hapësirës ose të paktën këtë shfaqin imazhet.

Një motiv tjetër që i shtyn studiuesit të mendojnë për rrënjët aliene të kësaj mbretëreshe dhe bashkëshortit të saj është forma e zgjatur e kokës në pjesën e prapme që ngjan realisht si ajo e një alieni.

Por ende nuk dihet me saktësi nëse kjo formë është rezultat i një kapeleje të veantë që mbahej ato kohë apo realisht ashtu ka qenë koka e saj. Studiuesit janë ende skeptikë lidhur me këtë çështje.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button