Kuriozitete

Disa fenomene shkencore të cilat nuk i mësojmë në shkollë

Mësojmë për disa dukuri të mrekullueshme shkencore në shkollën e mesme – si teoria e relativitetit të Ajnshtajnit, tabela periodike dhe replikimi i ADN-së.

Njohuria që marrim atje vendos bazat për të gjitha gjërat e tjera të mrekullueshme që ne vazhdojmë të studiojmë. Por shkenca definitivisht nuk përfundon në shkollën e mesme, ka shumë elemente të saj që ne i mësojmë me kalimin e viteve. 

Image

1.Macet qëndrojnë në këmbë falë fizikës

Image

2. Topi kur e hedhim nga një lartësi fluturon dhe nuk bie menjëherë në tokë

Image

3. Një vezë në ujë sillet si një kandil deti i çmendur

Image

4. Rrezja e lazerit në ujvarë kalon nëpër ujë 

Image

5. Uji mund të zjejë dhe të ngrijë në të njëjtën kohë

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button