Kuriozitete

Është cilësuar si ilaçi i jetës/ Ja sa mjaltë prodhohet çdo vit në Shqipëri

Prej shekujsh me radhë mjalti është cilësuar si një prej produkteve më të domosdoshme për pasur një shëndet sa më të mirë.

Mjalti është cilësuar edhe si ilaçi i jetës.

Por sa mjaltë prodhohet në vendin tonë?

Për shumë vite në Shqipëri prodhimi i mjaltit ka pasur shifra gjatë shifra standarde.

Sipas të dhënave të publikuara nga INSTAT Shqipëria ka prodhuar nga 3 mijë ton mjaltë për çdo vit, duke nisur nga viti 2012.

Kjo shifër vazhdoi të prodhohej deri në vitin 2015. Kurse në vitin 2016 prodhimi i rrit me një mijë ton më shumë, pra 4 mijë ton në vit dhe ka vazhduar kështu deri vitin e kaluar.

INSTAT ka publikuar edhe disa të dhëna që tregojnë se koshereve është ulur. Në vitin 2018, numri i koshereve në Shqipëri ka qenë 285 mijë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button