fbpx
Kuriozitete

Nga shteti më i madh në shtetin më të vogël në botë

Shteti i Vatikanit është shteti më i vogël në botë dhe ka një sipërfaqe prej 0.44 km2.

Ndonëse është brenda territorit të Romës, shteti i Vatikanit është një vend i pavarur i krijuar në vitin 1929 dhe drejtohet nga Papa, udhëheqësi i Kishës Katolike Romake.

Shumica e banorëve të Vatikanit punojnë për Selinë e Shenjtë, institucioni që qeveris Kishën Katolike Romake.

Ndërsa Rusia është shteti me sipërfaqen më të madhe në botë 17.098.242 km2.

Rusia u bë e fuqishme dhe ushtroi ndikim botëror si perandori dhe më pas si njësia më e madhe kushtetuese e Bashkimit Sovjetik. Vendi njihet për cilësi në art dhe shkencë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button