fbpx
Kuriozitete

Njihuni me objektet e lashta që janë mallkim për njerëzimin

Nuk ka pak teori konspiracioni në ditët e sotme për fenomene dhe dukuri nga më të ndryshmet dhe një së fundmi vjen për për objektet “e mallkuara”.

Nga një diamant që vret çdo njeri që e prek, një bori që “shkaktoi Luftën e Dytë Botërore”, këtu janë disa nga artefaktet më të pahijshme të cilat cilësohen si shkak për disa dukuri e fenomene negative të cilat në histori shpjegohen përmes tyre.

Megjithëse nuk ka prova se mallkimet janë të vërteta, këto artikuj të përpiluara ndër vite janë plot me histori misterioze.

Mumja që fundosi Titanikun

“Mumja e Pafat” u zbulua në shekullin e 19-të dhe ka një varg tregimesh të pazakonta që lidhen vetëm me të.

Ajo supozohej se u kthye në Britani nga një zonjë e njohur angleze por jo vetëm. Ka edhe versione të tjera të cilat tregojnë se kjo mumje i përkiste një burri po edhe identiteti i tij nuk u bë i ditur me kalimin e viteve. Një mori fatkeqësish mendohet se u shkaktuan tek personat të cilët ndodheshin pranë saj.

Ekziston edhe një teori tjetër interesante sipas së cilës kjo mumie ka qenë në anijen Titanik në momentin kur u shkarkua përmbytja dhe mendohet se mund të jetë bërë ajo shkak për këtë fenomen.

Image

Mallkimi i Diamantit të Shpresës

Sipas një legjende të njohur botërisht prej shumë e shumë vitesh mendohet se ky diamant i rrallë i njohur edhe si diamanti i shpresës në një ngjyrë blu të mrekullueshme mund të dëmtojë dhe të shkaktojë fatkeqësi tek cilido që bie në kontakt me të.

Një version i tregimit thotë se diamanti ishte vjedhur nga një tempull hindu nga një prift i cili u dënua me një vdekje të ngadaltë dhe avash vdiq në agoni. Një tjetër raport tregon që një tregtar francez Jean-Baptiste Tavernier e ka prishur atë në shekullin e 17-të.

Ai u godit me një ethe të rëndë menjëherë pas kësaj, çfarë e çoi atë shpejt drejt vdekjes. Kufoma e Tavernier u zhduk më vonë nga ujqërit.

Image

Qyteti i Mallkuar Korazin

Qyteti i Korazini është një nga tre që Jezusi thuhet të ketë mallkuar në Bibël. Tani në Izrael, Korazini ishte një qytet në Galile ku Jezui jetoi pasi u largua nga Nazareti. Vendi do të shihte disa nga mrekullitë e Jezuit. Ai thuhet se ka përdorur fuqitë e tij për të dënuar të gjithë qytetin i cili u braktis plotësisht në vitin 300 pas Lindjes së Krishtit.

Image

Mallkimi i varrit mbretëror

Varri i 15-të i mbretit polak Casimir IV Jagiellon u hap nga shkencëtarët më 1973.

Brenda varrit, një grup prej 12 studiuesish polakë gjetën një arkivol prej druri, i cili ishte shumë i kalbur. Ai përmbante atë që kishte mbetur nga kufoma e shkatërruar e mbretit.

Brenda pak ditësh, katër nga ekipi kishin vdekur. Muaj më vonë vdiqën edhe dy persona të tjerë pasi kishin kaluar disa sëmundje të rënda të mushkërive. Ekspertët më vonë gjetën gjurmë të tre kërpudhave vdekjeprurëse të cilat shkaktonin vdekjen vetëm përmes nuhatjes.

Image

Boria që shkaktoi Luftën e Dytë Botërore

Disa besojnë se një grup borish prej druri, bronzi dhe argjendi të gjetura në varrin e Mbretit egjiptian Tutankhamun kanë aftësinë magjike për të nxitur luftëra të mundshme.

Instrumentet 3,000 vjeçare u luajtën në radio në vitin 1939.

Disa muaj më vonë, filloi Lufta e Dytë Botërore, duke shkaktuar pretendime se trupi ishte përgjegjës. Sipas eliptologes Hala Hassan, bori u luajt përsëri nga një anëtar i stafit në muzeun e Kajros në vitin 2011. Vetëm një javë më vonë, revolucioni egjiptian i të njëjtit vit shpërtheu nëpër qytet.

Image

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button