fbpx
Kuriozitete

Quhet ‘Spaghetti’ dhe është një nga kryqëzimet më të ngatërruara në botë

Një kryqëzim i quajtur, ‘Spaghetti’, është një ndër kryqëzimet më të veçanta të botës, së bashku me disa rrugë hyrëse, në veri të DeKalb County, Gjeorgji, të Shtetet të Bashkuara.

Ai është emëruar për Tom Moreland, një ish komisioner i Departamentit të Transportit të Gjeorgjisë nga 1975 deri në 1987.

Për shkak të një devijimi verilindje-jugperëndimor që kalon nivelin e katërt të shkëmbimit, Spaghetti Junction është një mdërthurje me pesë nivele, jo si janë kryqëzimet normale me 4 nivele.

Ajo përmban rampa shtesë për të akomoduar trafik në katër rrugët e afërta: Buford Highway / SHBA 23, Chamblee-Tucker, Pleasantdale, Northcrest.

Kryqëzimi aktualisht mban rreth 300,000 automjete çdo ditë. Ajo ka 14 ura, më e larta në rritje prej 90 këmbësh (27 m).

Ndërrimi më i ri zëvendësoi një kryqëzim të vjetër që daton nga viti 1958 dhe u ndërtua midis 1983 dhe 1987 si pjesë e programit të Lirisë së Autostradave për të lehtësuar rrëmujën në qarkullim në Atlanta.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button