Kuzhina

Kek pa miell dhe sheqer. Receta që është bërë ‘hit botëror’!

Ky kek pa miell dhe sheqer u bë ‘hit botëror’ në një kohë shumë të shkurtër. Përgatitet me pak ingredientë dhe në vetëm pak minuta. Receta vjen nga Amerika Jugore.

Provojeni edhe ju shijen e tij të mrekullueshme!

PËRBËRËSIT:

4 vezë,

2 portokaj,

200 gram arra,

½ lugë çaji sodë buke,

100 gram çokollatë gatimi,

200 ml ajkë qumështi.

PËRGATITJA:

Së pari, qërojini, grijini dhe hidhini portokajt në një enë të vogël. Ziejini për gjysmë ore derisa të zbuten. Shtojini në blender së bashku me vezët, arrat dhe sodën e bukës.

Hidheni përzierjen në një formë keku dhe vendoseni në furrë. Piqeni në temperaturën 200 gradë Celcius për 20 minuta.

Ndërkohë, shkrijeni çokollatën dhe ajkën e qumështit për disa minuta. Nxirreni kekun nga furra dhe hidheni përzierjen me çokollatë mbi të.

Është gati për t’u shërbyer…
Ju bëftë mirë!

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe

Close