Categories Kuzhina

Kek pa miell dhe sheqer. Receta që është bërë ‘hit botëror’!

Ky kek pa miell dhe sheqer u bë ‘hit botëror’ në një kohë shumë të shkurtër. Përgatitet me pak ingredientë dhe në vetëm pak minuta. Receta vjen nga Amerika Jugore.

Provojeni edhe ju shijen e tij të mrekullueshme!

PËRBËRËSIT:

4 vezë,

2 portokaj,

200 gram arra,

½ lugë çaji sodë buke,

100 gram çokollatë gatimi,

200 ml ajkë qumështi.

PËRGATITJA:

Së pari, qërojini, grijini dhe hidhini portokajt në një enë të vogël. Ziejini për gjysmë ore derisa të zbuten. Shtojini në blender së bashku me vezët, arrat dhe sodën e bukës.

Hidheni përzierjen në një formë keku dhe vendoseni në furrë. Piqeni në temperaturën 200 gradë Celcius për 20 minuta.

Ndërkohë, shkrijeni çokollatën dhe ajkën e qumështit për disa minuta. Nxirreni kekun nga furra dhe hidheni përzierjen me çokollatë mbi të.

Është gati për t’u shërbyer…
Ju bëftë mirë!

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Lexoni Gjithashtu

Categories Kuzhina

Kjo picë e shijshme nuk do ju shëndoshë

Nëse hani shpesh pica dhe dëshironi të hiqni qafe sasinë e tepërt të karbohidrateve, kjo…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Video/ Tavë me makarona

Recete nga znj Eneida Përbërësit 300 gr makarona 200 gr mish të grirë 2 qepë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me pure patate në furrë…

Qofte me pure patate në furrë . Përbërësit: Për purenë: 1 kg patate 1 gotë…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Qofte me patate

Nuk kanë stinë apo vakt, recetat me qofte janë ‘të mirëpritura’ çdoherë në shtëpitë tona.…

LEXO ME SHUME
Categories Kuzhina

Lulelakër në furrë me salcë beshamel nga zonja Albana

Lulelakër në furrë me salcë beshamel Përbërësit: 1 kg lulelakër 2 lgj gjalpë 3 lgj…

LEXO ME SHUME