Kuzhina

Qofte me mish të grirë

Qoftet me mish te grire nuk mungojne ne asnje tavoline dhe mund te sherbejne si antipaste, apo si pjate e dyte e ngrohte (por edhe te ftohta) per shkak te  prakticitetit te tyre per t’u transportuar lehte dhe per t’u shijuar edhe gjate nje udhetimi apo pik-niku.

Perberesit per rreth 17 qofte

500gr mish te grire

250gr buke te thare

150gr djath kackavall te grire

2 veze te medha

1 thelpi hudher

3 luge te vogla majdanoz

pak arre moskat

kripe

piper sipas deshires

Si fillim, lagim buken e thare me pak uje, me pas e shtrydhim, e therrmojme me duar dhe e vendosim ne nje ene te thelle. Shtojme mishin e grire, dy vezet, djathin kackavall te grire, majdanozin e grire, hudhren e shtypur, arren moskat, piperin dhe kripen.

I perziejme mire te gjithe perberesit derisa te perftojme nje mase homogjene, te bute dhe kompakte (nqs masa rezulton teper e thate, shtojme edhe nje veze tjeter).

Marrim me duar nje pjese nga brumi me te cilin formojme sfera me madhesi mesatare (apo cfare forme tjeter qe deshirojme) dhe i skuqim ne vaj te nxehte derisa te marrin nje ngjyre te kuqerremte ne siperfaqe.

I heqim nga zjarri dhe i vendosim mbi nje pjate te shtruar me letra kuzhine per t’i thithur vajin e tepert. I servirim te ngrohta.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe

Close