Lajme

Cili është hapi i radhës i presidentit? Trump heq dorë nga ndërtimi i murit me Meksikën

Presidenti i Shtetve Të Bashkuara, Donald Trump duket se ka hequr dorë nga kërcënimi për  ndërtimin e murit në kufirin jugor të vendit, me Meksikën, vetëm në rast se kjo e fundit ndërrmer hapa për parandalimin e emigracionit të paligjshëm.

Trump është shprehur se do të vends një tarifë për automietet të cilat kalojnë kufirin, si formë presioni për parandaluar jo vetëm emigraconin por edhe transportin e lëndëve narkotike.

“Brenda vetëm pak javësh do të ndalej prodhimi; do të humben vendet e punës, ose nuk do t’i paguajnë më njerëzit pasi nuk do të ketë më punë. Pra, është çështje kombëtare dhe një gjë jo e mirë për Shtetet e Bashkuara”, thotë Adolpho Telles, i Partisë Republikane në El Paso.

Duket se lajmi për ndërtimin e murit me Meksikën ka panikosur shumë njerzit të cilët jetojnë përgjatë vijës kufitare SHBA-Meksisë, por jo vetëm.

Kjo do të ishte prishje e stabilitetit politik dhe ekonomik për të dy vendet.

E vetmja masë më e mirë, por jo aq drastike sa mbyllja e kufirit, do të ishte vendosja e tarifave ndaj makinave që hyjnë. Dhe do ta bëj. Ju e dini që unë e bëj dhe nuk bëj lojëra. Do ta bëjmë për të ndalur ardhjet e njerëzve. Do t’u japim një vit kohë”, tha Presidenti Trump.

Megjithse Trump vizitoi sot vijën kufitare mes SHBA-Meksisë ai dje është tërhequr nga vendimi për ndërtimin e murit.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button