Lajme

Dy raste me fruth në Kukës

Mesatarisht 100 fëmijë paraqiten çdo ditë në urgjencën pediatrike të Spitalit Rajonal të Kukësit, të prekur nga gripi dhe virozat e stinës.

Por mjekët nuk flasin për situatë alarmante.

Pjesa më e madhe merr ndihmën e parë dhe këshillat e nevojshme dhe trajtohet në shtëpi. Vetëm rastet më të rënda shtrohen në spital.

Ka nje fluks te pazakontë që nga ana tjetër nxjerr në pah problematikën e mungesës së mjekëve specialistë.

Pediatria ka vetëm dy mjekë nga 4 që ishin dikur. Ndaj urgjenca mbulohet edhe nga mjekët pediatër të Maternitetit të Kukësit, shkruan ora news.

Ndërkohë në Kukës janë evidentuar edhe dy raste të fëmijëve të prekur nga fruthi.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button