fbpx
Lajme

Jeni në momente tensioni dhe me nerva, dëgjoni muzikën më relaksuese të realizuar deri më tani në botë

Muzika ka qenë gjithmonë pjesë e shoqërisë sonë që nga kohët parahistorike. Edhe para se të shpikeshin format e para të shkrimit, paraardhësit tanë, për të krijuar meloditë, përdorën zërat e tyre dhe disa instrumente për goditje dhe përleshje, të cilat u gjetën në gërmimet arkeologjike që datojnë në Paleolitik.

Muzika është aq e rëndësishme për ne qeniet njerëzore që praktikisht çdo kulturë e lashtë e cilësoi atë si një dhuratë nga perënditë.

Bukuria e saj mund të gëzohet nga të gjithë, jo vetëm nga ata që e interpretojnë atë; kushdo që e dëgjon atë mund të transportohet menjëherë dhe është në gjendje të kuptojë mesazhin që po i jep muzika. Ndoshta, kjo është pikërisht arsyeja që e bën atë një nga artet më të bukura të krijuara ndonjëherë.

Çdo person ka shije të ndryshme dhe muzika mund të jetë aq e ndryshme saqë ka zhanre muzikore për të gjithë, ku secili ka mundësinë të gjejë këngën ose melodinë e tyre të preferuar.

Megjithatë, kur flasim për vlerësimin muzikor, aspekte të ndryshme si ritmi, harmonia, melodi dhe nuancat e ndryshme na ndihmojnë të përcaktojmë kur kemi të bëjmë me një përbërje muzikore cilësore.

Në këtë kuptim, ekziston një përbërje e konsideruar nga ekspertët si më relaksuesja në botë. Kjo është “El cóndor pasa” nga kompozitori peruan Daniel Robles, kjo këngë u shkrua në vitin 1913 dhe në vitin 2004 u bë trashëgimi kombëtare.

Këtu ju mund ta dëgjoni, relaksoheni dhe shijoni këtë melodi të bukur:

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button