Lajme

Liria e medias në Shqipëri, KAS: Dy projektligjet e Ramës paraqesin rrezikun e censurës

Në një tryezë diskutimi, që po mbahet sot për lirinë e medias ka  folur edhe Walter Glos, president i Fondacionit KAS për Shqipërinë.

Ai ka shprehur shqetësimin rreth 2 projektligjeve të qeverisë për ndërhyrjen në media.

Glos ka thënë:

“E di se disa media dhe përfaqësues të tyre kanë shprehur shqetësimin e tyre rreth këtyre dy projektligjeve. Ato paraqesin rrezikun e censurës dhe një kufizim të lirisë së medias. Nëse shteti merr kontrollin mbi median, në çfarëdolloj forme, është një pikëpyetje e madhe.
Ndërsa nga ana tjetër përfaqësues të organizatave ndërkombëtare i kanë bërë apel kryeministrit Rama t’i tërheqë këto projekte, çka do të thotë se diçka nuk shkon me projektligjet.”

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button