Lifestyle

Mendoni se nuk jeni të lumtur, ja 7 sinjalet e fshehura që trupi juaj ju dërgon

Lumturia nuk është vetëm një gjendje mendimi dhe një qëndrim pozitiv ndaj jetës. Lumturia gjithashtu lidhet me procese të caktuara kimike në trup. Hormoni i lumturisë është çelësi që ju të keni një jetë të hareshme. Mungesa e tij do ju bëjë të ndjeheni të pakënaqur madje mund të kaloni dhe ën depresion.

Sipas ‘Bright Side’ këto janë disa sinjale që ju jep trupi kur ju nuk jeni të lumtur.

1-Neps për ushqime të ëmbla.

Nëse trupi juaj kërkon të ëmbla kjo do të thotë se keni mungesë të hormonit të serotoninës. Këto hormone janë përgjegjëse të humorit tuaj.

2-Shtimi në peshë.

Mungesa e hormonit të dopaminës sjell shtimin në peshë.

3-Forcimi i gjoksit.

Kur trupi ka nivele të ulëta të estrogjenit gjoksi forcohet. Kjo ndodh zakonisht në periudhën e menstruacioneve.

4-Dhimbjet e kokës.

Dhimbjet e kokës shkaktohen nga mungesa e hormonit progesteron. Dhimbja mund të shndërrohet edhe në migrenë.

5-Pagjumësia.

Pagjumësia është një shenjë se në trupin tuaj ka mungesë të serotoninës.

6-Nivel i ulët i ndjeshmërisë.

Studimet kanë zbuluar një lidhje midis oksitocinës dhe ndjeshmërisë.

7-Dridhjet e trupit

Dridhjet shkaktohen nga mungesa e hormonit dopaminë. Më së shumti ajo ndodh tek duart.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button