fbpx
Showbiz

“Madam X”, një udhëtim midis ekzotizmit dhe elektronikës

Zërat e filtruar, rrahjet sintetike, atmosferat ekzotike, ritmet latine dhe të Karaibeve, futjet e muzikës klasike janë  vetëm një mostër e vogël e elementeve që përbëjnë “Madame X”, albumin e shumëpritur të Madonës.

Një album që nuk ka frikë të guxojë dhe të eksperimentojë zgjedhje të reja por jo më pak të ndjeshme në guximin e saj.

Në “Madame X”, ashtu si karakteri që mishëron ylli i pop-it, asgjë nuk është unike.  Çdo gjë ndryshon vazhdimisht dhe është e gatshme të befasojë.

Paradigmatike është “Dark Ballet”, kënga e dytë e albumit “Medellin”.

Ajo fillon me atë që duket si një baladë piano dhe me thekse klasike në një version robotik, kalon tek vokoderi i “The Nutcracker” nga Tchaikovsky.

“Madam X ” ka lindur nga gazeta e Madonnës, e cila është zhvendosur në Lisbonë nga viti 2017.  Në qytetin portugez ajo pati rastin të prekte artistë të kulturave të ndryshme.

Albumi ishte projekti  për të sjellë të gjitha këto ndikime së bashku në disk.

Pas dëgjimit të këngëve , disa pyetje mbeten të hapura. Duke filluar me zgjedhjen e individit, sigurisht nuk është puna më e mirë.

Por nga ana tjetër, ndër pjesët më interesante është “Extreme Occident”, një ekstrakt i cili ishte baza për videon e parë promo postuar në Instagram.

Me pak fjalë, me sa duket një nga pjesët kyçe të përjashtuara nga versioni standard dhe i pranishëm vetëm në versionin luksoz.

Detajet në kontekstin e një albumi që më në fund lë mënjanë dëshirat e caktuara për rininë që të guxojnë në baza të pazakonshme dhe me zgjidhje që bëjnë gjithçka për të shmangur deja-vu.

Ajo e bën atë në një mënyrë të lirë, deri në atë pikë sa duket kaotike në kohë, por jo pa logjikë.

Dhe shtytja në kufi është shpesh një rrezik i llogaritur.  Në fund të fundit, kush tha se kjo është e keqe?

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button