Bota

Askush si Gjermania, ky është vendimi që pritet të hyjë në fuqi

Gjermania nga sot merr masa të reja të lehtësimit të lëvizjes gjatë koronavirusit. Qeveria gjermane dhe 16 shtetet federale ranë dakord në një takim të mërkurën për të zgjatur deri në 5 qershor masa për distancimin shoqëror të krijuar për të ndihmuar në luftimin e përhapjes së koronavirusit të romanit, thanë dy pjesëmarrës, raporton Reuters.

Burimet thanë se kancelarja Angela Merkel dhe kryeministrat e shteteve kishin rënë dakord për të hequr kufizimet, me anëtarët e dy familjeve që do të lejoheshin të takoheshin. Një projekt-dokument i parë nga Reuters tregon qeverinë federale dhe shtetet janë pajtuar që shtetet do të vendosin për rihapjen e restoranteve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close