Bota

Maja 2,000 metër e lartë e Kinës ku ndodhen tempujt budistë (Video)

Dy tempuj janë ndërtuar mbi këtë çudi natyrore të izoluar: ‘Tempulli i Budës dhe Tempulli Maitreya’. Maja më e lartë e tyre është 2,000 metër mbi nivelin e detit. Dy tempujt lidhen midis tyre me një urë të vogël në formë harku.

Budistët vijnë këtu për të adhuruar dhe për të marrë bukurinë natyrore të rezervës malore më biodiversale të Kinës, i cili është sit i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s por edhe numri i madh i vizitorëve të përvitshëm nuk është i pakët edhe pse mbërritja në tempuj dhe në krye nuk është aspak e lehtë për shkak të lartësisë dhe terrenit. Ngjitja realizohet përmes shkallëve prej guri dhe kthehet në një mision të vërtetë për ata që vendosin ta vizitojnë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: