Bota

Ndodh edhe kjo/ Burrit i pritèt këmba e gabuar

Një burri të moshuar i ishte prerë këmba e gabuar gjatë operacionit, ka pranuar një spital në Austri. 82-vjeçarit do t’i hiqej këmba e majtë të martën, por në vend të kësaj për shkak të “gabimit njerëzor” këmba e djathtë u amputua mbi gju, tha Klinika Freistadt të premten. Gabimi ndodhi pasi një punonjës i spitalit gabimisht vendosi një shenjë para operacionit në këmbën e gabuar, tha spitali.

“Ishte (e enjte) në mëngjes, gjatë ndryshimit standard të veshjes së plagës, që u zbulua gabimi tragjik, i shkaktuar nga gabimi njerëzor,” tha një deklaratë nga klinika, e cila ndodhet afër kufirit të Austrisë me Republikën Çeke. Pacienti vuante nga “gjendje të shumta mjekësore” dhe sëmundjet prekën të dyja këmbët. Pas gabimit, burrit iu desh të hiqte këmbën e duhur edhe mbi gju.

“Një kombinim katastrofik i rrethanave çoi në heqjen e këmbës së djathtë të pacientit në vend të të majtës,” thuhej në deklaratën e spitalit. Familja e burrit është informuar dhe atyre u është ofruar mbështetje psikologjike, ndërsa spitali gjithashtu i ka dërguar prokurorit publik të rajonit detajet e incidentit.

“Ne gjithashtu do të dëshironim të pohonim se do të bëjmë gjithçka për të zbardhur çështjen, për të hetuar të gjitha proceset e brendshme dhe për t’i analizuar në mënyrë kritike. Çdo hap i nevojshëm do të merret menjëherë,” tha deklarata. Kirurgu i përfshirë nuk është aktualisht në detyrë, me kërkesën e saj, shtoi ajo.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: