Bota

Një krijesë gjigante detare gjendet në një plazh në Afrikën jugore

Krijesa ishte e gjatë 4 metra. Një krijesë detare gjigante që kishte gjatësinë 4 metra, u gjet në një plazh në Afrikën jugore, transmeton lajmi.net. Krijesa peshonte 200 kg dhe dukej si një përbindësh detar me tentakula të gjata. Këto krijesa nuk janë pare që nga viti 2002 dhe janë filmuar për herë të parë në vitin 2006.

Këto krijesa gjigante mund të rriten deri në 13 metra dhe madhësia e tyre tmerruese thuhet që ka qenë inspirim për krijim e mitit të Kraken-it, një përbindësh detar mitologjik. Është e çuditshme të shohësh në sipërfaqe të tokës një krijesë detare të tillë sepse ato jetojnë në 914 metra thellësi detare.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: