Bota

Shpërthim i fortë në kraterin e vullkanit Etna

Një shpërthim i papritur ka ndodhur në vullkanin Etna në orën 17:09 të kësaj pasdite. Aktiviteti shpërthyes që po vazhdon për javë të tëra nga krateri në jug-lindje është intensifikuar papritmas në një shpërthim llave të dhunshme.  Incidenti lëshoi ​​një re të madhe hiri të zhvendosur nga era në jug-lindje.

Shpërthime të forta dhe të shpeshta janë dëgjuar në të gjithë zonën e Etna për orë të tëra.  Këto janë sinjale akustike që nuk janë tërmete, por varen nga shpejtësia e gjatë shpërthimit të llavës.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close