Bota

Shteti i cili do lejojë abo.rtin pas 119 viteve ndalim

Aborti tani është bërë i lejuar në pothuajse të gjithë Australinë pasi shteti më i populluar i vendit votoi të rrëzojë një ligj 119-vjeçar. Të enjten, ligjvënësit në New South Wales   votuan për miratimin e një projekt-ligji  që lejon abortin dhe i bën përfundimet në dispozicion të njerëzve që janë më pak se 22 javë shtatzënë.

Më parë, “aborti i paligjshëm” ishte renditur në Aktin e Krimeve dhe mbante një dënim të mundshëm prej 10 vjet burg për një grua që kërkonte abort. Për të marrë një “abort të ligjshëm”, një mjek duhet të pranonte që shëndeti fizik ose mendor i një gruaje ishte në rrezik serioz nëse vazhdonte shtatzëninë.

Sipas ligjit të ri, gratë do të jenë në gjendje të bëjnë aborte deri në 22 javë në shtatzëninë e tyre pa pasur nevojë të dëshmojnë se shëndeti i tyre mendor ose fizik do të ndikohet nëse vazhdojnë shtatzëninë. Pas 22 javësh, ato do të kenë nevojë për dy mjekë specialistë mjekësorë për të nënshkruar abortin.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close