Bota

Siria, Luigi Di Maio, Italia do bllokojë eksportin e armëve në Turqi

Në orët e ardhshme, Italia do të nisë një dekret ministror “të cilin duhet ta nënshkruaj si ministër i jashtëm” për të bllokuar “eksportin e armëve në Turqi për gjithçka që ka të bëjë me të ardhmen e kontratave të ardhshme dhe angazhimet e ardhshme”.

Kështu u shpreh Ministri i Jashtëm italian Luigi Di Maio në Luksemburg ku ndodhet në takimin e Ministrave të Jashtëm të BE, të cilët do të diskutojnë për ofensivën turke në Siri.

Vendimi i Italisë pason të njëjtin vendim të Gjermanisë, Francës, Holandës dhe Norvegjisë. Sidoqoftë, shtoi Di Maio, nuk do të ketë një “embargo evropiane” në shitjen e armëve në Ankara.

“Nuk ka rëndësi të sjellim” iniciativën e embargos së armëve në Turqi në Parlament sepse “për rregullat tona është një urdhër ministror, ​​si ai që kemi nënshkruar për riatdhesimin” të javës së kaluar, shpjegoi Di Maio në fund të mbledhjes së Këshillit BE-së.

“Ishte një vendim shumë i rëndësishëm, kërkesa e Italisë drejtuar të gjitha shteteve evropiane që të bllokojnë eksportin e të gjithë armëve në Turqi në të ardhmen, sepse ne nuk mund ta pranojmë atë që po bën Presidenti Erdogan.

“Sot, të gjitha shtetet dënojnë atë që po bën Turqia në territorin sirian dhe janë të përkushtuar të ndalojnë eksportet për armatime. Italia gjithashtu do të ndalojë eksportimin në Turqi”, shtoi Di Maio.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close