fbpx
Bota

Vendet më të mira për të rritur fëmijë

Raporti analizon situatën në 73 shtete të ndryshme dhe ka vëzhguar më shumë se 20.000 vetë në Amerikën e Veriut e atë të Jugut, në Azi, Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Tre pozicionet e para i kanë zënë Danimarka, Suedia dhe Norvegjia, dhe ky tashmë po kthehet në trend.

“Këto vende kanë një leje lindjeje mjaft bujare, jo vetëm për nënat, por edhe për baballarët. Ato ofrojnë kurse parashkollore falas dhe kanë sisteme publike arsimore shumë të mira”, thuhet në raportin e at U.S. News & World Report. Në përgjithësi, të gjitha vendet e para të listës i kanë zënë shtete në Evropë si dhe Kanadaja e Australia.

Raporti analizon situatën në 73 shtete të ndryshme dhe ka vëzhguar më shumë se 20.000 vetë në Amerikën e Veriut e atë të Jugut, në Azi, Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë. Renditja e vendeve më të mira të vitit 2020 për të rritur fëmijët mbështetet mbi disa kritere.

Ajo ndikohet nga një studim global i bazuar në perceptime dhe i liston shtetet sipas rezultateve të arritura në tetë pika: kujdesi për të drejtat e njeriut, sa miqësor konsiderohet ai vend për familjen, sa është i tillë ambienti i tij për barazinë gjinore, si qëndron në raport me lumturinë, a ka barazi të ardhurash, si e ka nivelin e sigurisë, sa të zhvilluar e ka arsimin publik dhe sistemin e kujdesit shëndetësor.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button