Covid-19

A mundet një grua shtatzënë të infektojë me covid fetusin në bark?

Studiuesit në Itali studiuan 31 gra me COVID-19 të cilat lindën foshnje gjatë muajve mars dhe prill dhe gjetën shenja të virusit në disa mostra të gjakut të kordonit të kërthizës, placentës dhe në një rast, qumështit të gjirit. Por ky lloj testimi thjesht mund të zbulojë copa gjenetike, nuk do të thotë se ka virus të aftë të shkaktojë infeksion në ato vende.

Në një rast, kishte prova të forta që sugjeronin se i porsalinduri kishte virusin në lindje, sepse shenjat e tij u gjetën në gjakun e kërthizës dhe në placentë. Në një tjetër, një i porsalindur kishte disa antitrupa të koronavirusit që nuk janë në gjendje të kalojnë placentën, kështu që ata nuk mund të vijnë nga nëna. Një raport nga Franca dha prova edhe më të forta të infeksionit në mitër, dhe se i porsalinduri ishte shumë i sëmurë që në lindje.

Shumica e hulumtimeve deri më tani kanë qenë mbi gratë që ishin në fazat e vona të shtatzënisë kur morën virusin; nevojiten më shumë hulumtime se çfarë ndodh nëse infeksioni ndodh më herët gjatë shtatëzënisë. Këshilla për gratë shtatzëna mbetet e njëjtë: vishni një maskë në publik, lani duart shpesh dhe qëndroni të paktën 6 metra larg të tjerëve për të shmangur infeksionin.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close