Covid-19

EMA në konferencë urgjente sot për Astrazeneca-n

‘Sot është caktuar koha paraprake për konferencën për shtyp të Agjencisë Evropiane të Barnave për vlerësimin e ri të komisionit të farmakovigjilencës për vlerësimin e rrezikut  të vaksinës AstraZeneca, në lidhje me ngjarjet e rralla të trombozës cerebrale.’ deklarohet nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA).

Vaksina anti-Covid e AstraZeneca është përsëri nën hetimin e Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) e cila do të vendosë për lidhjen shkak-pasojë midis ilaçit dhe ngjarjeve të rralla të trombozës të raportuara në vende të ndryshme, veçanërisht midis grave më të reja.

Për shkak të këtyre ngjarjeve Berlini tashmë ka vendosur të pezullojë administrimin e saj mes dhe nën moshat 60 vjeç. Pas ekzaminimit të të dhënave, EMA mund të vendosë për kufizimet e përdorimit për kategori të veçanta, duke vlerësuar raportin specifik të rrezikut dhe përfitimit, për shembull për gratë më të reja.

Prandaj pritet vendimi i Agjencisë Evropiane, pas së cilës Agjencia Italiane e Barnave (Aifa) gjithashtu do të bëjë vlerësimet e saj, ndërsa krahasimi midis vetë Ministrisë së Shëndetësisë dhe Aifa “është i vazhdueshëm dhe ndërlidhjet teknike në fushatën e vaksinimit – mbahen rregullisht “. “Nuk do të jetë AIFA ajo që do të marrë vendimin e parë për rreziqet e mundshme të vaksinës, por EMA do të duhet ta marrë atë në mënyrë qendrore. Nëse AIFA jep një vendim, Gjermania një tjetër, ka konfuzion. Indikacionet duhet të jepen nga EMA”- shpjegoi Nënsekretari i Shëndetësisë Pierpaolo Sileri.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: