Covid-19

Ja sa kohë pas marrjes së vaksinës do të vuani nga efektet anësore sipas studimit

Fushata e vaksinimit po vijon me ritme të shpejta në të gjithë botën. Shumë persona pas marrjes së dozave kanë shqetësime, por disa prej tyre nuk shfaqin asnjë shqetësim. Simptomat pas një vaksine tregojnë të njëjtën gjë, pasi trupi i përgjigjet një mostre të dëmtuar të virusit. Si të tillë, njerëzit kanë tendencë të përjetojnë simptoma të lehta të cilat nuk duhet të zgjasin më shumë se një javë.

Simptomat e mundshme përfshijnë:

Krah i lënduar në vendin e injektimit

Lodhje

Dhimbje koke

Plogështi

Ndjenja e të qenit i sëmurë

Disa njerëz mund të kenë simptoma shtesë si temperatura e lartë ose ethet një ose dy ditë pas vaksinimit të tyre. NHS paralajmëron ata që përjetojnë simptoma më afër shenjave dalluese të COVID-19 mund të kenë sëmundjen.

Nëse temperatura zgjat më shumë se dy ditë, ata zhvillojnë një kollë të re ose përjetojnë një humbje në nuhatjen dhe shijen e tyre, kjo mund të tregojë se janë infektuar me coronavirus. Imuniteti zgjat disa javë pas vaksinimit për t’u zhvilluar, kështu që njerëzit ende mund të zhvillojnë infeksione gjatë kësaj kohe.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: