Covid-19

Pasaporta e vaksinimit, Brukseli: Është gati në fund të…

Një muaj pasi Komisioni Europian propozoi një certifikatë dixhitale të gjelbër për lëvizjen e lirë për personat që kanë kaluar COVID-19 ose që janë vaksinuar, përfaqësuesit e shteteve anëtare u pajtuan mbi udhëzimet kryesore teknike.

Ky është një hap kryesor drejt ndërtimit të infrastrukturës së nevojshme në nivelin e BE-së. Në të njëjtën kohë, shteteve anëtare u kërkohet të zhvillojnë menjëherë zgjidhjet e nevojshme teknike në nivelin kombëtar.

Specifikimet teknike të rëna dakord përfshijnë strukturën e të dhënave dhe mekanizmat e kodimit, përfshirë Kodi QR, për të siguruar që të gjitha certifikatat, dixhitale ose të shtypura, mund të lexohen dhe verifikohen në të gjithë BE-në.

Në mënyrë që certifikatat dixhitale “jeshile” të jenë në dispozicion në qershor, zbatimi teknik duhet të vazhdojë paralelisht me procesin legjislativ. Tani, hapi tjetër nga pikëpamja teknike është krijimi i infrastrukturës kombëtare. Pas një faze pilot në maj, do të jetë gati në qershor.

Certifikatat do të lejojnë ata që janë vaksinuar, të cilët janë shëruar nga Covid-19 ose që kanë një test diagnostikues negativ të udhëtojnë më lehtë në BE.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: