Kulture

50 vjet më parë/Analiza e punës për vitin 1968 të Teatrit dhe Estradës së Vlorës

“Si në raporte dhe në diskutime doli se kur ndahen rolet e pjesëve që do të luhen, në teatër ndahet edhe trupa në dy grupe. Fillon e shfaqet cmira sedra e sëmurë e “artistëve” që duan “të bëjnë emër”, që nuk pranojnë të marrin cdo lloj roli që u ngarkohet. Fillojnë thashethemet, grindjet, përcarjet. Në estradë vazhdon prej kohësh “dueli i heshtur’ Nazmi-Myqerem, kush do të fitojë namin si regjisor “më i mirë”…

Nuk është aspak i drejtë qëndrimi që është mbajtur nga drejtori Xhevdet Mahilaj dhe regjisori Leka Bungo ndaj disa autorëve, dramnat e të cilëve, që prej më shumë se një viti qëndrojnë nëpër sirtarët e teatrit dhe autorëve nuk u është asgjë për fatin e dramave…”

Shkëputur nga analiza e punës për vitin 1968 të Teatrit dhe Estradës së Vlorës./Ergys Alushi

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close