Kulture

Arkeologët besojnë se kanë gjetur skeletin e një “shtrige” /FOTO

Historia është e mbushur me ekzekutime femrash të dyshuara si praktikante të magjisë së zezë.

Së fundmi arkeologët besojnë se kanë gjetur skeletin e lashtë të një të ashtuquajture “shtrigë”, e varrosur me duart pas koke.

Nuk dihet sesi kjo grua ka vdekur. Ajo besohet se ka jetuar në shekullin e 3 ose të katërt në Chernyakhov, Ukraina e sotme.

Megjithatë ekspertët e Muzeut Historik Kombëtar në Ukrainë dyshojnë se ajo ishte “ndryshe” nga të tjerët, pasi u gjet e varrosur e vetme dhe me fytyrën përmbys.

Skeleti u zbulua në zonë një rurale, në afërsi të fshatit Legezino. Ato besohet se janë më shumë se 1600 vjet të lashta.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close