Kulture

Korça ‘pushtohet’ për Krishtlindje! Turistët: ‘Parisi i vogël’ shumë i bukur për të festuar

Edhe këtë vit Korçës nuk i ka munguar shkëlqimi në këto festa. Qyteti i serenatave nën magjinë festive me traditën dhe kulinarinë e shumëllojshme ka qenë destinacioni i preferuar për shumë turistë. Qytetarë të shumë i janë drejtuar Korçës për të kaluar Krishtlindjen. 90 hotele dhe bujtina që operojnë në qytet nuk kanë asnjë dhomë të lirë.

“Vijmë nga Vlora, sot kemi ardhur për të festuar Krishtlindjen me Familjen, me një grup miqsh dhe me fëmijët tanë. Fëmijët e pëlqejnë shumë Korçën. Kemi qenë dhe vjet për Vitin e Ri. Ishte një ide për të festuar sepse këtu është shumë bukur”, tha një qytetare nga Tirana. “Këtë vit thamë të vijmë në Korçë për ndryshe, është hera e parë që vij në Korçë dhe është shumë bukur, më pëlqen atmosfera”, tha një tjetër vizitore.

“Mendoj që gjithmonë vetëm tradita korçare nuk ka ndryshuar, është i vetmi qytet që ngelet. ‘Parisi i vogël’”, tha një qytetare nga Korça. Festimet nuk kanë munguar edhe në qarqe të tjera të vendit si Gjirokastër, Vlore, Fier dhe Berat. Besimtarë të shumë katolikë e ortodoksë janë lutur dhe kanë shkëmbyer mesazhe paqeje dhe dashurie me njëri-tjetrin.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: