Kulture

Lidhja Shqiptare e Prizrenit, ekspozitë fotografike në Vlorë

Ekspozita simbolike me tematik “Personalitet e Lidhjes Shqiptare te Prizrentit vjen per here te pare ne Vlore ne ambientet e galerise se qytetit. Me pjesmarrjen e shume personaliteteve te artit dhe kultures si dhe prezantimin e 52 fotografive .

Ekspozita me fokus kushtuar te gjithe patrioteve qe punuan me perkushtim dhe atyre qe dhane jeten per realizimin e programit te lidhjes shqiptare te Prizrenit ne vitet 1877-1885.144 vite me pare u krijua lidhja shqiptare e prizrenit beslidhja e prizrenit per mbrojtjen e te drejtave te kombit shqiptar.

Prezente ne kete aktivitet ishte dhe drejtoresha e departamentit te trashgimise kulturore ne ministrine e kultures rinise dhe sportit Kosove Vjollca Aliu e cila ne fjalen e saj foli per marveshjen dhe bashkpunimin mes republikes se qeverise se kosoves dhe asaj te Shqiperise.

Ne aktivitet foli dhe drejtori i drejtorise rajonale te monumenteve te kultures Vlore Orges Feimi i cili ne fjalen e tij pershendeti te ftuarit si dhe foli rreth ekspozites dhe bashkpunimit te qeverise se Kosoves dhe qeverise Shqiptare. sinkron Ekspozita Personalitet e Lidhjes Shqiptare te Prizrenit u prezantua sot ne qytetin e Vlores por nuk do te perfundoj ketu pasi ne fund te vitit ne muzeun e Pavarsise Vlore pritet te prezantohet ekspozita mbi jeten dhe vepren e Isa Boletinit por edhe ekspozita te tjera.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close