fbpx
Kulture

Më shumë se 13.1% turistë të huaj vizituan Shqipërinë në qershor-gusht

Shqipëria mbetet një ndër destinacionet e preferuara nga turistët e huaj dhe gjatë sezonit turistik të këtij viti.

Si një destinacion turistik i njohur për shumë turistë nga shumë vende të botës, Shqipëria gjithnjë e më shumë po bën për vete turistë dhe vizitorë të huaj, të cilët rezervojnë udhëtime turistike në qytete të ndryshme të Shqipërisë përgjatë sezonit veror dhe dimëror.

Kryeministri Edi Rama bëri publike sot të dhënat e INSTAT për numrin e turistëve në periudhën qershor-gusht 2019.

“Mirëmëngjes me Shqipëria turistike që duam. Në periudhën qershor-gusht 2019, hyrjet e shtetasve të huaj në vend janë rritur me + 13.1%, krahasuar me qershor-gusht 2018”, shprehet Rama.

Gjatë stinës së verës kulmon edhe interesi i turistëve dhe vizitorëve të huaj, të cilët shprehin interes për turizmin bregdetar, malor, liqenor, historik dhe kulturor të Shqipërisë.

Për shkak të vijës së gjatë bregdetare Shqipëria ofron disa plazhe, nga veriu deri në jug, si në Velipojë të Shkodrës, në Shëngjin të Lezhës, në Durrës, Vlorë, Himarë dhe Sarandë, etj, plazhe këto që frekuentohen përveç shqiptarëve edhe nga shtetas të huaj, që zgjedhin Shqipërinë si një destinacion turistik gjatë muajve të verës.

Gjithashtu, Gjirokastra, Berati, Butrinti, Kruja, Tirana, Shkodra, etj, janë destinacione të kërkuara për turizëm historik dhe kulturor.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button