Kulture

Në 75 Vjetorin e rënies së Heroit të Popullit Hysen Çino

Në 75 Vjetorin e rënies së Heroit të Popullit Hysen Çino, së bashku me tre grupe bashkëfshatarësh nga Vranishti, një grup nga Fshati, një grup nga Vlora dhe nje nga Tirana, të shoqëruar edhe me veteranë nga qyteti i Kukësit dhe familjarë, nipër e mbesa të Heroit, me iniciativën e Arben Saliut, shkuam në Kukës, në vendin e quajtur “Kroi i Bardhë”, për të vendosur kurora dhe buqeta me lule ne vendin ku ra dëshmor ky djal guximtar dhe sypatrembur i Vranishtit të Vlorës, që ndjenja e patriotizmit dhe dashurisë për vendin e tij, e kalitën që në moshë të vogël për të rrokur armët dhe për të dalë partizan, kundër pushtuesve fashist.
Hyseni ra heroikisht ne rrugëtimin e Brigadës së Pestë Sulmuese drejt Jugosllavisë, në datë 22.09.1944
Lavdi Heroit të Popullit Hysen Çino!
Lavdi Dëshmorëve të Atdheut!

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close