Kulture

Refugjati i dikurshëm nga Kosova, viziton skulpturën me figurën e tij në Suedi

Gëzim Dervishi, nga Drenica ka vizituar skulpturën e tij e cila është vendosur para 6 vitesh në shtetin suedez, në qytetin Vasterasit, shkruan KultPlus.

Skulptura e Gëzimit ishte vendosur në shenjë kujtimi për fëmijët shqiptar që u vranë në luftën e Kosovës, për fëmije që u traumatizuan nga terrori i ushtrisë serbe dhe për fëmijët që u detyruar të largoheshin nga shtëpitë e tyre së bashku me familjet.

Dokumentari i realizuar për Gëzimin, “Gëzim Rewind” ka marrë shpërblime në disa festivale të filmit në Suedi. Përjetimet gjatë luftës së Gëzim Dervishit ishin filmuar nga regjisori suedez, Knutte Wester. Ai kishte qëndruar në kapin e refugjatëve gjatë kohës sa Gëzimi ka qenë aty.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close