Kulture

SHBA, program shkëmbimi kulturor për muzikantët nga Shqipëria

Muzikantë nga mosha 19 deri në 35 vjeç të të gjitha zhanreve, përfshirë edhe muzikën klasike, hip-hop, popullore, xhaz, tekno dhe të tjera mund të aplikojnë për një program shkëmbimi dhe turne një mujor në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ambasada e SHBA-ve në Shqipëri thekson se sot është afati i fundit i aplikimit për programin OneBeat.

OneBeat është një shkëmbim muzikor dhe inkubator për sipërmarrjen sociale me bazë muzikore, ku muzikantët inovues nga e gjithë bota fillojnë projekte bashkëpunuese të dizajnuara për të bërë një ndikim pozitiv në komunitetet lokale dhe globale.

Një iniciativë e Zyrës së Çështjeve Arsimore dhe Kulturore të Departamentit të Shtetit të SHBA-ve në bashkëpunim me organizatën muzikore me bazë në Nju Jork Bang në një Can’s Found Sound Nation, OneBeat punëson muzikë bashkëpunuese origjinale si një formë e fuqishme e re e diplomacisë kulturore.

/gj.mima/j.p/atsh

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close