Kulture

Shote Galica dhe Marigo Posio, Dy femrat simbol të historisë së Shqipërisë

Nga Ergys Alushi, Shote Galica dhe Marigo Posio. Dy femrat shqiptare simbol të historisë së Shqipërisë. E para, luftëtare me pushkë në dorë për bashkimin kombëtar.

Vdiq në vitin 1927. E dyta, qëndistarja e flamurit që u valëvit në Vlorë ditën e shpalljes së Pavarësisë. Vdiq në vitin 1932. Të dyja vdiqen në mjerim të plotë, nga uria dhe të verbëruara. Të braktisura nga regjimi i kohës i cili nuk i vlerësoi për kontributin e dhënë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: