fbpx
Kulture

Vijojnë gër.mimet arkeologjike të projektit arkeologjik shqiptaro-zviceran

Vijojnë gërmimet arkeologjike të projektit arkeologjik shqiptaro-zviceran të Institutit të Arkeologjisë së Tiranës dhe Universitetit të Gjenevës së Zvicrës, të cilat po kryhen në bashkëpunim me D.R.K.K-Vlorë, në parkun arkeologjik të Orikut. Gërmimet e këtij viti janë fokusuar në pjesën veriore të fontanës monumentale, gërmimin dhe gjurmimin e fortifikimit antik, si dhe zbulimin tërësor të kishës mesjetare.
Gjatë muajit shtator vizitorët në P.A. Orik, kanë mundësinë të ndjekin nga afër punën e arkeologëve dhe zbulimet e reja arkeologjike.
Ju mirëpresim!
#VizitoniParkunArkeologjiktëOrikut #VizitoniMonumenteteKulturës #DRKKVlorë

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button