Kulture

Vlorë: Princit gjerman Gau, dhuron 48 instrumente muzikore për shkollën Naim Frashëri

48 instrumente muzikore, do te jene tashme pjese e shkolles se muzikes Naim Frasheri ne Vlore. Nje dhurate e princit gjerman Gau, me instrumentet muzikore qe do te jene plotesisht ne funksion te shkolles dhe nxenesve te saj. Ka mjaftuar nje vizite e rastesishme e princit gjerman para dy vitesh ne shkollen e muzikes se Vlores dhe prej atehere lindi nje bashkpunim i fytshem, konkretizuar me ndihmen e jashtezakonshme per nxenesit dhe stafin akademik te kesaj shkolle.

Nga pianot, tek kitarat, veglat frymeore, firzamonike dhe te tjera jane tashme pjese e shkolles se muzikes Naim Frasheri Vlore. Nje ndihme e jashtezakonshme dhe nje dhurate e mrekullueshme qe vjen pikerisht ne kete fund vit per kete shkolle. Drejtori Vasillaq Gazhda ka treguar fillimisht momentet e vizites se princit Gjerman Gau ne shkollen e muzikes dhe interesimin e tij per te ndihmuar, cka u konkretizua me mberritjen e 48 instrumenteve muzikore, duke bere qe natyrisht te rritet ndjesheme dhe niveli mesimor ne shkolle.

Jane nxenesit, ata te cilet kane nisur ti vene ne funskion gjate oreve te mesimit instrumentet muzikore te mberritura ne shkolle, duke shprehur kenaqesine, qe me ne fund, pas veshtiresive per mungesen e bazes materiale, do te kene mundesine te vijojne studimet e tyre me instrumente te tjera, qe do te jene nje ndihmese e jashtezakonshme per vete nxenesit.

Shkolla e muzikes Naim Frasheri Vlore tashme ka pjese te saj 48 instrumente te tjera muzikore, te cilat jane totalisht ne funskion te nxenesve dhe stafit akademik te saj.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close