fbpx
KultureKuriozitete

Zbulohet një kantinë fenikase

Një ekip i përbashkët arkeologësh libanezë dhe gjermanë zbuluan një kantinë vere fenikase 2 600-vjeçare në Libanin Jugor, sipas një profesori në Universitetin Amerikan të Bejrutit (AUB). “Është një zbulim shumë i rëndësishëm pasi është prova e parë arkeologjike e një industrie vere fenikase në Liban. Na dha një pasqyrë të ekonomisë fenikase”, shtoi Helene Sader, arkeologia bashkudhëheqëse e ekipit. “Ne kishim prova tekstuale për verën fenikase nga Byblos (në veri të Libanit) dhe Sidonit në jug dhe tani kemi prova arkeologjike të prodhimit të verës fenikase”, shtoi ajo.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button