fbpx
Kuriozitete

Çfarë ndodh kur dielli “ha” tokën?! (Video)

Observatori Evropian Jugor (ESO) ka krijuar një vizualizim të frikshëm dixhital që tregon se çfarë do të ndodhë me Tokën kur planeti ynë v.des. Të gjitha gjërat e bukura ndonjëherë mbarojnë dhe Dielli, i cili “lind” dhe ruan jetën në Tokë, nuk bën përjashtim.

Të gjitha yjet në univers ushqehen me hidrogjen dhe “digjen” me një ritëm jashtëzakonisht të shpejtë kur ky gaz fillon të mbarojë. Është çështje kohe përpara se dielli të arrijë në këtë pikë, duke “ngrënë” Tokën (në rreth pesë miliardë vjet, kështu që nuk ka shkak për panik të menjëhershëm). Në fund të fundit, deri atëherë, mund të mos ketë gjurmë të jetës në planetin tonë, për arsye të tjera.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button