Kuriozitete

Dëshira e fundit e Princ Philip-it e çuditshme, Mbretëresha: Do e plotësoj

Mbretëresha vendosi të plotësojë një nga dëshirat e fundit të Princit Philip pak para varrimit, kur arkivoli i tij do të transportohet në pjesën e pasme të Land Rover-it që ai ndihmoi në modelim.

Eshtë një detyrim për Dukën 99-vjeçare të Edinburgut, i cili ishte i njohur për aftësitë e tij praktike dhe interesinnë dizajn dhe inxhinieri, shkruan British Mirror. Burimet thonë se Princi Philip shpesh ka folur me Mbretëreshën gjatë bisedave në lidhje me funeralin e tij që ai dëshiron që trupi i tij të “futet” në pjesën e pasme të një Land Rover-i dhe ‘të çohet në Windsor’.

Land Rover ishte një nga prodhuesit e makinave të preferuara të Philip-it. Land Roveri i ndërtuar për qëllime që do të përdoret gjatë kortezhit të së shtunës, është modifikuar posaçërisht për të mbajtur arkivolin. “Thjesht më lënë pjesën e pasme të një Land Rover dhe më drejto në Windsor,” i tha ai një herë Mbretëreshës ndërsa diskutuan për varrimin e tij.

Mbretëresha dha miratimin përfundimtar për këtë porosi. Ndërsa sa i përket vdekjes së saj, kur ajo të ndodhë, ekziston një protokoll i përcaktuar mirë për të gjithë në shtet, duke detajuar renditjen e ngjarjeve. Vendet ku mund të lihen lulet do të renditen gjithashtu në listën e protokollit. Varrimi i Princit Philip ka të ngjarë të bëhet në kishëzën e St. George në Windsor Castle, ndërsa trupi do të varroset në Frogmore. Për shkak të masave epidemiologjike angleze, do lejohen vetëm 30 të afërm.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: