Kuriozitete

Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë

Super Kamiokande, diktuesi i neutrinos, është një eksperiment që po kryhet në Japoni brenda një ndërtese të lartë sa 15 kate, të ndërtuar nën këmbët e një mali në Japoni.

Neutrinot janë grimca nënatomike që kalojnë përmes trupave tanë gjatë gjithë kohës. Duke studiuar neutrinot, mund të mësojmë për supernovat dhe përbërjen e universit. Kjo pajisje është plot me ujë ultra të pastër që mund të mbledhë vlerat ushqyese nga flokët dhe të tretë metalin.

Kjo depozitë sa 15 kate e lartë ndodhet në Japoni.

Ata hetojnë ndryshimin e neutrinove gjatë procesit të kalimit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close