Kuriozitete

Ishulli më i mirë në botë, ka vetëm gjashtë banorë

Ishulli Flatey është cilësuar si më i miri në botë dhe është i pozicionuar në vijën perëndimore të bregdetit të Islandës. Anipse është shpallur më i miri në botë nga agjencia “Big 7”, ky ishull i ka vetëm gjashtë banorë.

Ishulli Flatey është i qetë gjatë stinës së dimrit, por në verë numri i vizitorëve arrin deri në 9 mijë. Në këtë ishull mund të shkoni vetëm përmes një trageti dhe mund të merrni një dhomë në hotelin e vetëm që ndodhet aty. Flatey është ndërtuar në vitin 1864 dhe njihet për bukurinë e mahnitshme dhe librarinë që ka.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close