Kuriozitete

Ja kush do të trashëgojë pasurinë e majme të Princ Filipit

Princi Filip, bashkëshorti i Mbretëreshës Elizabet, një ndër figurat kryesore të familjes mbretërore për gati shtatë dekada, vdiq mëngjesin e së premtes, 9 prill 2021. Duka i Edinburgut ndërroi jetë në moshën 99 vjeçare, duke lënë pas një familje të madhe me katër fëmijë, tetë nipër e mbesa, tetë stërnipër, si dhe një pasuri të madhe.

Sa ishte paga e tij?

Paga vjetore e Princit Filip arrinte shumën prej 500,000 dollarësh dhe paguhej nga xhepat e taksapaguesve përmes llogarisë së Grantit Sovran që administron pagat e familjes mbretërore. Nuk dihet nëse Princi e merrte këtë pagë pas vitit 2017, kur dha dorëheqjen nga detyrat e tij mbretërore.Bashkë me Mbretëreshën Elizabet posedonin aksione dhe tokë që Mbretëresha ka trashëguar nga familja e saj, si kështjella Balmoral dhe rezidenca e Sandringham.

Por, sa llogaritet pasuria e Princit Filip?

Deri ditën që vdiq, pasuria totale e Princit Filip ishte rreth 30 milionë dollarë, sipas prestigjozes, Celebrity Net Worth.

Kush do të trashëgojë pasuritë e Princit Filip?

Ndërkohë shumica e pasurive të paluajtshme të Princit Filip janë në pronësi të përbashkët me Mbretëreshën Elizabet, thuhet se pasuria do menaxhohet nga Elizabeta. Gjithashtu mund të ndahen midis katër fëmijëve të tij.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: