fbpx
Kuriozitete

Jeff Bezos ka një vlerë mbi 150 miliardë euro – ja si i bën dhe i harxhon paratë e tij

Jeff Bezos është personi më i pasur në historinë moderne. Vlera e tij neto është vlerësuar 156 miliardë dollarë, duke e bërë atë personin e parë që grumbulloi një pasuri mbi 100 miliardë dollarë, transmeton lajmi.net. Amazon është burimi kryesor i pasurisë së konsiderueshme të Bezos. Ai themeloi kompaninë në 1994, dhe sot është shefi ekzekutiv dhe pronari më i madh i aksioneve, me një 16% të aksioneve në kompani.

Platforma e blerjeve online është shndërruar në një markë që prek pothuajse çdo aspekt të jetesës dhe është rritur përmes blerjeve dhe investimeve fitimprurëse. Bezos zotëron një shtëpi prej 5.3 hektarë në Medina, Uashington që vlerësohet të jetë 25 milionë dollarë. Ai zotëron gjithashtu një shtëpi tjetër që cilësohet të jetë 23 milionë dollarë në Uashington, DC, fqinj me Obamën dhe Ivanka Trump. Për më tepër, ai ka një rezidencë prej 25 milionë dollarësh në Beverly Hills, dhe tri apartamente në Nju Jork, që kanë një vlerë totale prej 17 milionë dollarësh.

Ai, megjithatë, bën investime publike dhe financon projekte. Në 2013 Bezos financoi dhe drejtoi një ekspeditë për të rikuperuar një prej motorëve me raketa nga misioni Apollo 12, nga kati i Oqeanit Atlantik. Në fillim të vitit 2018 Bezos siguroi 42 milionë dollarë fonde për orën 10,000-vjeçare përmes Fondacionit Long Now. Ora është menduar të jetë një simbol i të menduarit afatgjatë.

Ai likuidon 1 miliard dollarë të aksioneve të Amazon në vit për të financuar projektin dhe qëllimet e tij për të mbështetur fluturimin në shkallë të gjerë të hapësirës njerëzore dhe kolonizimin e sistemit diellor. Shefi ekzekutiv i Amazon poashtu planifikon të përdorë tërë pasurinë e tij për të financuar eksplorimin e hapësirës.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button