Kuriozitete

Kometa e gjelbër i afrohet nesër Tokës, për herë të parë pas 50 mijë vitesh kaq pranë

Kometa e gjelbër nuk ka qenë kaq afër Tokës për 50 mijë vjet që nga epoka e fundit e akullit dhe para zhdukjes së Neandertalit. Ajo pritet të arrijë afrimin më të afërt me planetin tonë nesër. Për ta parë kometën, duhet të shikoni në veri menjëherë pas perëndimit të diellit dhe kërkoni një shkëlqim të zbehtë të gjelbër.

Kometa u zbulua nga astronomët në Observatorin Zwicky Transient Facility (ZTF) në Kaliforni në mars 2022. Ajo e ka origjinën nga reja e largët Oort në shtrirjen e jashtme të sistemit tonë diellor dhe vlerësohet të kryejë një orbitë rreth Diellit rreth çdo 50 mijë vjet.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close