fbpx
Kuriozitete

Kubi i Rubikut më i vogël në botë del në shitje me një çmim të çuditshëm

Një kompani japoneze ka krijuar Kubin e Rubikut më të vogël në botë. Afërsisht 1 cm, lodra prej ultra precize është aq e vogël sa një pullë postare. Prodhuesi japonez i lodrave MegaHouse filloi të merrte porosi javën e kaluar për produktin, i cili arrin një çmim më të shtrenjtë sesa paraardhësi i tij. Mini kubat kanë dalë në treg për një çmim rreth 1.900 dollarë. Që kur kubet origjinale gjashtëa nësh debutuan për herë të parë në vitin 1980, mbi 14 milion janë shitur, 4 milion prej të cilëve vetëm brenda 8 muajve të parë.

Ne u përpoqëm të krijonim një riprodhim të saktë të vogël të Kubit të Rubikut,” tha Kensuke Tsuchiya, një ekspert i Universitetit të Tokios për mikro prodhimin. “Të bësh diçka që ishte e pamundur deri më tani … ishte argëtuese dhe emocionuese.”

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button