Kuriozitete

Ky surfist është duke rrëshqitur në ujërat biolumishent (Video)

Ky shkëlqim është shkaktuar nga baticat e kuqe në San Diego, California. Pamje të mrekullueshme, shihen në video në të cilën një surfist po rrëshqet mbi ujë.

Valët janë një nënprodukt i mprehtë i organizmave mikroskopikë të quajtur dinoflagellates që kimikisht mund të sintetizojnë dritën e tyre, një fenomen i quajtur biolumishenca. Kjo shihet më qartë si pasojë e bllokimit nga pandemia dhe qarkullimit më të rrallë të njerëzve në izolim.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close