Kuriozitete

Minatori me 30 fëmijë! Gjen dy gurë të çmuar, me vlerë 3.4 milion dollarë

Saniniu Laizer fitoi 3,4 milion dollarë gjatë natës, për këto dy shkëmbinj që gjeti gjatë punës së tij si minator. Ai është një minator  në Tanzani, ku edhe gjeti gurët Tanzanitë  me peshë 15 kg. Kjo është edhe gjetja më e madhe në vend.

Laizer është baba i më shumë se 30 fëmijëve. Tanzaniti është një nga gurët më të çmuar në Tokë dhe është aq i rrallë saqë ky gur besohet se do të jetë i varfëruar plotësisht brenda 20 viteve të ardhshme. Laizer planifikon të ndërtojë një shkollë, pas shumës që përfitoi, që do të vijnë në ndihmë për “shumë njerëz të varfër përreth zonës ku banon, të cilët nuk përballojnë dot jetesën”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close