BotaKuriozitete

Ndizet pema e parë e Krishtlindjeve për këtë vit

Në fshatin Taxiarchis, të Halkidikisë, në Greqi është ndezur pema e Krishtlindjeve, e para në të gjithë botën për këtë vit. Pema u ndez me qëllim festimin ditën e nesërme të festës së Shenjtorëve të fshatit, Saints Archangels.Një numër i madh i banorëve dhe vizitorëve, të të gjitha moshave, shikuan dritat e bredhit me gjatësi 12 metra, të cilat zbukurojnë sheshin e fshatit. Më pas banorët patën mundësinë të shijojnë pasta lokale dhe verë. Taxiarchis Chalkidiki është një fshat malor që është aktiv në kultivimin dhe shitjen e bredhit dhe ka 70% të pemëve të Krishtlindjeve në dispozicion për tregun Grek.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: